Het daglicht komt

klimaat en milieu
klimaat en milieu
klimaat en milieu
klimaat en milieu
klimaat en milieu
klimaat en milieu
terrasoverkapping
terrasoverkapping

home >> algemeen >> klimaat en milieu

klimaat en milieu

Klimaat en milieu vinden we belangrijk. We scheiden ons afval en veel van de door ons gebruikte materiaal worden gerecycled, door ons zelf of door derden.

 

Zo helpen we verder ook graag actief mee om productie zoals karton en hout terug te dringen. Het maken van papier, karton en pallets kost hout, zeer veel water en energie.

 

hergebruik karton

Al het verpakkingsmateriaal wat bij ons binnenkomt en nog bruikbaar is, wordt voor verzendingen hergebruikt. Hierdoor kan het voorkomen dat je kleine beschadigingen aan een doos ziet. Je kunt dit zien doordat we een sticker hebben verwijderd of andere kleine beschadigingen aan de doos. Het oogt wellicht minder fraai…maar het gaat om de inhoud.

 

lichtstraten

We hebben op onze gebouwen lichtstraten om overdag zoveel mogelijk daglicht toe te laten. Hierdoor besparen we energie op onze verlichting. Daarbij komt dat daglicht veel beter en gezonder is dan verlichting.

 

eigen milieustraat

We hebben op ons terrein een eigen milieustraat. Zodat we direct, sneller en makkelijker ons materiaal kunnen (laten) recyclen. Verder draagt onze eigen milieustraat bij aan het terugdringen van 'zwervend' materiaal.

 

zonnepanelen

We gaan een stap verder…. zonnepanelen op onze daken. In totaal zijn op onze daken circa 1.000 zonnepanelen geplaatst. Tot onze verrassing, is het de grootste project zonnepanelen in Gorinchem.

We gaan voor duurzame energie.

De foto's kun je vergroten door erop te klikken.

 

Samen met elkaar kunnen we bijdragen om de druk op het milieu en dus de natuur te verminderen.

 

volg ons

 

© Van Boven Kunststoffenindustrie