Het daglicht komt

lichtstraat met staalconstructie
lichtstraat met staalconstructie
lichtstraat met een ronde koepel
lichtstraat met een ronde koepel
lichtstraat
lichtstraat
lichtstraat
lichtstraat
lichtstraat
lichtstraat

home >> lichtstraten

lichtstraten

De Van Boven lichtstraten worden standaard vervaardigd uit hoogwaardige acrylaatplaten of polycarbonaatplaten in combinatie met aluminium profielen. Alle mogelijke constructies worden in nauw overleg met de architect en/of jou geproduceerd en gemonteerd. Of het nu gaat om een van de vele standaardconstructies of om ontwerp op maat, we zorgen dat ieder project geheel volgens je eisen worden uitgevoerd.

 

ons projectteam

Een hecht team medewerkers houdt zich voortdurend bezig met de ontwikkeling, toepassing, productie en montage. Je doet er goed aan ons projectteam al in een vroeg stadium in te schakelen. Elke situatie is anders en stelt zijn eigen specifieke eisen.

 

metaalconstructies en profielsystemen

Naast de productie van lichtdoorlatende kunststof plaatmaterialen beschikken wij over uitgebreide faciliteiten voor fabricage en montage van constructies in staal of aluminium.

 

Een eigen aluminium profielsysteem zorgt dat we de juiste oplossing hebben voor elke denkbare toepassing van daglichtconstructies.

 

 

beplating en aluminium profielen

Van Boven standaard lichtstraten en lichtelementen worden geleverd in verschillende beplatingsuitvoeringen. De materiaalkeuze en de uitvoering is afhankelijk van de toepassing en jou eisen. Hoogwaardige acrylaatplaten, Plexiglas of Perspex, of een vrijwel onbreekbare polycarbonaat, Lexan of Markolon, voor inbraak- of vandalisme gevoelige plekken. Glashelder, opaal of in kleur. Enkel-, dubbel-, drie- of vierwandig. Mogelijkheden volop.

 

novacryl UV-beschermd

Zowel de enkelwandige als de meerwandige polycarbonaatplaten zijn voorzien van UV beschermende coating waardoor verkleuring wordt voorkomen en weersinvloeden geen nadelig effect hebben op de hoge slagvastigheid en de lichttransmissie.

 

aluminium profielen in vele variaties

Van Boven lichtstraten worden geleverd in enkelwandige en dubbelwandige uitvoering. De aluminium constructie kan zowel brut, geanodiseerd als gemoffeld worden geleverd. Het systeem is zelfdragend en kan op iedere gewenste ondergrond of opstand gemonteerd worden. De overspanning bedraagt standaard maximaal 9 meter en de standaardhoogte is ongeveer 1/5 van de breedte. ook voor afwijkende tooghoogten, halve- of kwartcirkelvormen, piramidevormen en koepelvormen heeft Van Boven profielsystemen.

 

onbeperkte mogelijkheden voor daglichtconstructies

De totale daglichtconstructie wordt op basis van door ons uitgevoerde berekening in eigen bedrijf geproduceerd. Zowel de bewerking van het aluminium, zoals het buigen, boren, zagen, als de bewerking van het toe te passen kunststof beglazingsmateriaal gebeurt door onze vakmensen. De toepassing van hoogwaardige materialen en onze jarenlange ervaring staan borg voor kwaliteit. Bovendien kunnen wij dankzij eigen productie een concurrerend prijsniveau hanteren.

ventilatie en brandveiligheid

 

In de Novacryl lichtstraten kunnen verschillende ventilatiesystemen toegepast worden. Van simpele manueel te bedienen ventilatie kleppen tot geavanceerde elektrische of pneumatische systemen voor automatische rook- en warmte afvoersystemen. De combinatie van de brandvertragende eigenschappen van de toegepaste plaatmaterialen met een goed ventilatiesysteem maken dat de Van Boven lichtstraten aan de hoogste veiligheidseisen kunnen voldoen.

 

RWA certificering

Hoge eisen op het gebied van bijvoorbeeld slagvastheid, isolatie of brandveiligheid vormen voor ons geen enkel probleem. Onze Rook en Warmte Afvoer luiken (RWA) zijn getest volgens de Europese normering EN 12101-2:2003. Van Boven RWA-systemen voor lichtstraten zorgen er voor dat de rook en warmte in geval van brand binnen de brandcompartimenten van het gebouw op een adequate manier worden afgevoerd waardoor:

  • mensenlevens gespaard worden, doordat de vluchtroutes goed beveiligd zijn tegen rook- en warmteopbouw;
  • de gebouwconstructie beter beschermd wordt, doordat de temperatuuropbouw zich minder snel ontwikkeld;
  • directe brandschade aan de inventaris wordt verminderd, doordat de brand zich minder snel door het gebouw verplaatst;
  • de brandweer sneller en doelgerichter kan opereren.

 

offerte aanvragen

Samen met jou maken de Van Boven specialisten een grondige analyse van het project en verdiepen zich in de plaatselijke veiligheidsvoorschriften alvorens met een gedegen voorstel te komen. Neem gerust contact met ons op of stuur een mail.

 

meer informatie

In onze brochure daglichtconstructies vind je meer informatie. Of neem gerust vrijblijvend contact met ons op.

 

downloads

brochure

 

montage

Montage wordt gedaan door onze monteurs.

 

garantieverklaring

Je kunt een garantieverklaring opvragen.

 

certificaten

 

De downloads zijn ook beschikbaar in het Duits, Engels en  Frans.

volg ons

 

© Van Boven Kunststoffenindustrie