Het daglicht komt

lichtwanden
lichtwanden
ons projectteam staat voor je klaar
ons projectteam staat voor je klaar
lichtwanden
lichtwanden

home >> lichtwanden

lichtwanden

De Van Boven lichtwanden worden standaard vervaardigd uit meerwandige polycarbonaatplaten. Alle mogelijke constructies worden in nauw overleg met de architect en/of jou geproduceerd en gemonteerd. Hoge eisen op het gebied van bijvoorbeeld slagvastheid, isolatie of brandveiligheid vormen voor ons geen enkel probleem.

 

ons projectteam

Een hecht team medewerkers houdt zich voortdurend bezig met de ontwikkeling, toepassing, productie en montage. Je doet er goed aan ons projectteam al in een vroeg stadium in te schakelen. Elke situatie is anders en stelt zijn eigen specifieke eisen.

 

offerte aanvragen

Samen met jou maken de Van Boven specialisten een grondige analyse van het project en verdiepen zich in de plaatselijke veiligheidsvoorschriften alvorens met een gedegen voorstel te komen. Neem gerust contact met ons op of stuur een mail.

 

meer informatie

In onze brochures vind je meer informatie. Of neem gerust vrijblijvend contact met ons op.

 lichtwanden voor gratis daglicht

NovaClick1040

NovaClick1040 is een polycarbonaat lichtbouwpaneel

dat speciaal is ontwikkeld voor toepassingsgebieden

waar hoge eisen aan lichttransmissie en isolatiewaarde gesteld worden. De NovaClick1040 lichtbouwpanelen worden toegepast in combinatie met brute, geanodiseerde of gemoffelde aluminium bevestigingsprofielen. De lichtbouw-panelen zijn vervaardigd uit Marlon polycarbonaat en hebben

een meegeëxtrudeerde mes- en groefverbinding, zodat er een water- en winddicht beglazingssysteem ontstaat. Het onder- en bovenprofiel wordt voorzien van een EPDM-rubber. De lichtbouwpanelen zijn door coëxtrusie voorzien van een UV-bescherming en bestand tegen weersinvloeden.

 

grote overspanningen

Afhankelijk van het type lichtbouwpaneel en de toegepaste bevestigingsprofielen kan NovaClick1040

bij grote overspanningen toegepast worden. Diverse kleuren leverbaar Naast de heldere en opale uitvoeringen, zijn de NovaClick 1040 lichtbouwpanelen in diverse kleuren leverbaar. Ontwerpers en architecten hebben een grote vrijheid in toepassing en uitvoering. Zowel voor dak-, wand-, als shedkappen.

Snelle montage Door de aangevormde mes- en groefverbinding van de NovaClick1040 lichtbouwpanelen, in combinatie met de beschikbare brute of gemoffelde aluminium profielen is een snelle en probleemloze montage gegarandeerd.

 

brandveilige garantie

Er geldt een 10-jarige garantie op NovaClick1040 lichtbouwpanelen die een temperatuursbestendigheid hebben van -40 tot +120 C. NovaClick1040 polycarbonaat lichtbouwpanelen hebben uitstekende zelfdovende eigenschappen. In geval van brand is de ontwikkeling van rook- en toxische verbrandingsgassen laag.

 

brochure

Voor meer (technische) informatie over onze lichtwanden en over de toepassingen raadpleeg onze brochure Novoclick lichtwanden.

 

De downloads zijn ook beschikbaar in het Duits, Engels en  Frans.

Ondex HR

De meest slagvaste PVC plaat. De gebi-orienteerde Ondex HR platen zijn bestemd voor dak- en wandbekleding. Zij zijn specifiek aangepast voor alle industriebouw. De kwaliteit van de Ondex HR platen laat toe ze te gebruiken in de meest moeilijke

omstandigheden:

 • lange levensduur
 • duurzaamheid, weerstaat aan 1200 J, sterke mechanische weerstand tegen hagel en impact van sportballen
 • Brandbestendigheid, klasse M1, B1, B s1dO, klasse 1 (BS476-Part 7, Euroklasse), zelfdovend en rookafvoerend
 • Aangepaste lichtdoorlaatbaarheid (cristal, translucide, diffusant ivoor of opaak),
 • Bestand tegen lage temperaturen,
 • Bestand tegen gure weersomstandigheden (regen, sneeuw en wind),
 • Bestand tegen veroudering (bi-orientatie en coextrusie),
 • Koud buigbaar voor gebogen structuren,
 • Waterdicht (stabiliteit in afmetingen),
 • Bestand tegen zoute klimaatomgevingen,
 • Bestand tegen chemische producten (groot spectrum),
 • Technische goedkeuringen (CSTB, 1200 J, Zulassung, Aprobta techniczna ITB, VUPS Certificaeni spolecnost, BG Bau, Class B non fragile, …).

 

Ondex HR platen worden gebruikt voor de meest gecompliceerde projecten.

 

brochure

Voor meer informatie over Ondex HR lichtplaten zijn toepassingen, technische gegevens, opslag- en montagevoorschriften raadpleeg onze brochure Ondex HR.

 

De downloads zijn ook beschikbaar in het Duits, Engels en  Frans.

 

Dit vind je misschien ook interessant

volg ons

 

© Van Boven Kunststoffenindustrie

 lichtwanden voor gratis daglicht
 lichtwanden voor gratis daglicht
 lichtwanden voor gratis daglicht
 lichtwanden voor gratis daglicht