Het daglicht komt

NovoTherm daglichtproducten
NovoTherm daglichtproducten
NovoTherm daglichtproducten
NovoTherm daglichtproducten

home >> lichtkoepels >> NovoTherm

NovoTherm-daglichtsystemen,
slim met daglicht!

 

Energiebesparing wordt steeds belangrijker. Steeds hogere eisen worden gesteld aan isolatie en ventilatie van nieuwe gebouwen. Dit komt ook tot uitdrukking in de normering, waar de ontwerpeisen verder worden aangescherpt. De energie prestatie coëfficiënt (EPC) neemt een steeds dominantere rol in zowel bij nieuwbouw als bestaande bouw. Voor bouwonderdelen in verblijfsruimtes geldt momenteel een maximale U-waarde van 2,2 en voor bouwsystemen zelfs een maximale U-waarde van 1,6.

 

Door slim te combineren met de verschillende onderdelen uit het Van Boven-daglichtsystemen programma kun je zelfs U-waarden van 0,4 bereiken. Door een koepel te combineren met extra isolatie in de polyester opstand en een glas- of ISO-raam wordt dit resultaat bereikt. Je kunt ook kiezen voor andere slimme combinaties en zo invulling geven aan je eigen (woon) eisen. Deze Van Boven-daglichtsystemen vallen onder de noemer NovoTherm-daglichtsystemen. Deze zijn slim afgestemd op een optimale energiebesparing, zorgen voor een verhoging van het comfort en dragen bij aan efficiënt materiaalgebruik tijdens de productie. Duurzamer kan NIET!

 

kwaliteit

Novolux-daglichtsystemen worden ontwikkeld, geproduceerd en geleverd volgens ISO-9001, versie 2008 en voldoen aan de Europese lichtkoepelnorm EN 1873.

 

garantie

Van Boven lichtkoepels, ventilatie ramen en opstanden worden, mits volgens voorschriften gemonteerd en schoongemaakt gegarandeerd voor een periode van 10 jaar.

NovoTherm PC

 

NovoTherm PC bestaande uit een:

  •  AVP-raam
  • met 10-wandige plaat 32 mm
  • lichtkoepel
  • polyester opstand met extra isolatie

 

Dit product in combinatie met een Novolux ISO-raam realiseer je betere U-waarden. De U-waarden vindt je terug in onze brochure (pagina 14).

 

Novolux-ISO raam

Het raam is opgebouwd uit een dubbel uitgevoerd AVP kader, voorzien van een 10 wandige PC-spouwplaat (32 mm). Kleur: Opaal.

 

Het Novolux ISO-raam is ook in meer afmetingen leverbaar dan het glasraam. In tegenstelling tot het glasraam is het Novolux ISO-raam lichter in gewicht en dus makkelijker te (ver)plaatsen/vervoeren.

 

Het Novolux ISO-raam is op elk gewenst type opstand te monteren. Hierdoor uitermate geschikt om je bestaande lichtkoepel optimaal te isoleren zonder ingrijpende aanpassingen of breekwerk. Met behulp van enkele schroeven monteert je eenvoudig het raam tussen de opstand en de lichtkoepel. Snel en eenvoudig en dus zeer geschikt voor een simpele renovatie met maximaal resultaat! Er dient altijd een Van Boven standaard lichtkoepel op het raam gemonteerd te worden. Tevens is het Novolux ISO-raam ook verkrijg

 

NovoTherm Glas

NovoTherm Glas bestaande uit:

  • AVP-raam
  • met HR++ glas
  • lichtkoepel
  • polyester opstand met extra isolatie.

 

Dit product in combinatie met een Novolux Glas-raam realiseer je betere U-waarden. De U-waarden vindt je terug in onze brochure (pagina 15).

 

Novolux-Glasraam

Een Van Boven lichtkoepel met een Novolux-Glasraam biedt een optimale warmte- en geluidsisolatie. Het raam is opgebouwd uit een dubbel uitgevoerd PVC kader, voorzien van 30 mm dik Hoog-rendement (HR++) veiligheidsglas. Het Novolux-Glasraam is standaard verkrijgbaar in een vaste en een elektrisch te bedienen ventilerende uitvoering, waarbij in het laatste geval de kettingmotoren in het raam zijn geïntegreerd en keurig uit het zicht blijven. Je verkrijgt zo in combinatie met een enkelwandige koepel een optimale isolatie.

 

volg ons

 

© Van Boven Kunststoffenindustrie