Het daglicht komt

Solatube
Solatube
Solatube
Solatube

home >> lichtkoepels >> solatube

solatube

Met de Solatube® bieden wij jou daglichttoetreding op plaatsen waar een standaard lichtkoepel door bouwkundige/technische reden(en) ontoereikend is. Je realiseert door een lichtkoker daglichttoetreding op een innovatieve manier.

 

licht is prettig, daglicht is nog prettiger

Daarom creëren ontwerpers allerlei mogelijkheden om gebouwen van daglicht te voorzien. Het Solatube daglichtsysteem biedt daarvoor nog meer mogelijkheden. Meer daglicht, zelfs op plekken waar dat eerder niet mogelijk was. En dat kan zonder kostbare wijzigingen aan de constructie.

 

hoogwaardig systeem

Het Solatube® daglichtsysteem vangt met een hoogwaardige koepel het buitenlicht op, dat door een superreflecterende lichtkoker (reflectiewaarde: 99,7%) elke gewenste ruimte bereikt. De zeer platte plafondplaat straalt het licht gelijkmatig het vertrek in en geeft zo een optimaal visueel comfort. Zo helder als het buitenlicht zelf.

 

zonlichtEPC-waarde verlagen

De Solatube daglichtsystemen hebben een uitstekende verhouding tussen de Uwaarde en de licht- en warmtetoetreding. De isolatiewaardes van de systemen zijn in onze opdracht getest volgens de geldende ISOnormen. De Solatube daglichtsystemen leveren een uitstekende bijdrage aan het verlagen van de EPC-waarde van een gebouw.

 

sfeer en arbeidsproductiviteit

Daglicht is aangenaam en wie eraan gewend is (en dat gaat heel snel) beschrijft de sfeer als onnavolgbaar verbeterd. Het is rustig aan het oog, en de natuurlijke fluctuatie van het licht in de loop van de dag is prettig. Het verhoogt de arbeidsproductiviteit en het kost -nadat de Solatube®

daglichtsystemen zijn geïnstalleerd- niets meer. De systemen zijn onderhoudsvrij.

 

de meest verkochte daglichtbuis

Het optimaal benutten van daglicht vereist hoogwaardig materiaal en uitgekiende technieken. Solatube heeft deze technieken ontwikkeld en gepatenteerd. Solatube levert al ruim 20 jaar daglichtlichtbuizen. Wereld-wijd

zijn meer dan twee miljoen systemen geïnstalleerd.

Solatube daglichtsystemen zijn compact, makkelijk te monteren en geven een hoog visueel comfort. Solatube heeft een keuze gemaakt voor drie buisdiameters om de aanpassing van de dakconstructie tot het minimum te beperken.

 

gemakkelijk te installeren

De lichtkoepel klikt eenvoudig vast op de koepelring. De koepelring en bevestigingsring voor de plafondplaat zijn voorgemonteerd. Beide lichtbuizen hebben een draairing voor een hoek van 0-30º. De plafondplaat en sierring zijn één geheel en draaien vast aan de lichtbuis zonder te schroeven.

downloads

brochure

 

prijslijst

prijslijst lichtkoepels

 

overig

 

De downloads zijn ook beschikbaar in het Duits, Engels en  Frans.

 

garantie

Van Boven lichtkoepels, ventilatie ramen en opstanden worden, mits volgens voorschriften gemonteerd en schoongemaakt, gegarandeerd voor een periode van 10 jaar.

 

Dit vind je misschien ook interessant

volg ons

 

© Van Boven Kunststoffenindustrie