Het daglicht komt

ventilatienok
ventilatienok

home >> lichtplaten >>> ventilatienok

ventilatienok

 

De Van Boven ventilatienokken zijn ontwikkeld om uw (vee)stal optimaal te voorzien van ventilatie.

 

materiaal

Voor veestal-ventilatienokken produceren wij de beugels, het plaatmateriaal en de kopschotten. Als plaatmateriaal wordt de Novolite Plus lichtdoorlatende polyester vlakke rol met een gegarandeerde 600-grams glasvezelwapening per m2 geadviseerd. Deze polyester vlakke rol kan eventueel aan weerszijde voorzien worden van een protectiefilm, die de polyester plaat tegen weersinvloeden beschermt. De plaat blijft optimaal glad waardoor vervuiling zo veel

mogelijk wordt tegen gegaan. Je kunt

ook kiezen voor de Novolite polyester vlakke plaat zonder protectiefilm of de Novolon GT glasheldere vlakke plaat.

 

De standaardbreedten voor voornoemde materialen zijn 100 en 125 cm en de standaardrollengten 30 meter. Geadviseerd wordt het materiaal met een maximale lengte van 15 meter toe te passen. De bijbehorende beugels worden in twee types geleverd:

  • Aluminium standaard beugel, bestaande uit een onder- en bovenbeugel inclusief 2 RVS-parkers.
  • Aluminium koppelstangbeugel, bestaande uit een onder- en bovenbeugel met koppelstang en 4 RVS-parkers. De koppelstangbeugel is mede ontwikkeld door het C.A.D. en voorziet de veestal van een optimale ventilatie.

 

Om krimp- en uitzettingsproblemen van het plaatmateriaal te voorkomen wordt het plaatmateriaal los tussen de boven- en onderbeugel geklemd en niet meer mechanisch door onder ander parkers bevestigd. Hierdoor is het ook niet meer noodzakelijk dat het plaatmateriaal, met name de PVC plaat voorgeboord dient te worden.

kopschotten

Voor het begin en einde van de ventilatienok hebben we grijze polyester kopschotten. Deze polyester kopschotten worden tussen de beugel en de plaat gemonteerd.

 

schoonmaken

Het schoonmaken van vlakke platen en (vee)stal ventilatienok kan door een geheel eigen ontwikkeld schoonmaakmiddel: novoclear. Het is gemakkelijk in gebruik.

 

Download onze brochure veestal ventilatienokken.

 

Tekeningen en afbeeldingen zijn niet bindend en kunnen zonder voorafgaande mededeling gewijzigd worden. Maten zijn in mm.

 

Klik op afbeelding om deze te vergroten.

volg ons

 

© Van Boven Kunststoffenindustrie